2014. július 16., szerda

Miért van szükség a Home Stagingre (ingatlan eladás előtti felkészítésére)?

Miért van szükség a Home Stagingre?

Sokszor hangzik el a kérdés, vagy még inkább így hangzik: miért tegyek bármit is ezzel a lakással/házzal, miért költsek rá, ha úgy is el akarom adni?!

A válasz rendkívül egyszerű: mert, ha tényleg el akarja adni, akkor ahhoz több kell, mint várni a csodát, kell találni egy vevőt, aki megveszi! Azonban a mai ingatlanpiacon átlagosan 200 napig tart egy ingatlan értékesítése. Ám bizonyára hallottunk már olyan ingatlantulajdonosokról, akiknek lakása néhány nap alatt vevőre talált. Vajon mi az ő titkuk?

Hogyan adható ma el egy lakás/ház?

A titok abban rejlik, hogy a vevők szemében vonzó termékként kell lakásunkra/házunkra gondolni, ami az eladóknak nagyon nehéz! És pont ez a probléma: az eladók szembe találják magukat azzal, hogy pang az ingatlanpiac, vagyis kicsi a kereslet, a vevők pedig arról panaszkodnak, hogy valóban hatalmas a kínálat, ám egyik sem olyan és az, amit ők látni szeretnének, és amiért milliókat hajlandóak lennének kifizetni! Ezért van szükség arra, hogy az eladás előtt arculatot adjunk a lakásoknak a lehetséges vásárlói célcsoport(ok)nak vonzó képet kínálva az ingatlanról, amiben el tudják magukat képzelni, hiszen 100 emberből csupán 4 látja a terekben rejlő lehetőséget, ezért a Home Staginggel az a feladatunk, hogy a fennmaradó 96-nak megmutassuk azt, azaz, hogy bárki láthassa, hogy neki miért lenne jó az adott ingatlan!

A lakásfelkészítés eredményeképpen az idegölő stressztől megszabadulva, a lehető leggyorsabban és legjobb áron elkelhet az ingatlanunk, amihez sokszor elengedhetetlen a szakértő külső szem! Ha kell csupán tanácsot adunk, vagy akár átrendezzük, berendezzük és dekoráljuk a tereket, és stílust is adunk az enteriőröknek.

A Home Staging szintjei


Alapvetően 3 szinten valósulhat meg a Home Staging:

1. Alapszinten: Home Staging tanácsadás alapján kb. az ingatlan értékének 0,5-1%-ának megfelelő összeget kíván meg a felkészítés. Ebben az esetben pl. takarítás, rendrakás, szanálás, bútorok áthelyezése, kipakolása, minimális javítási munkálatok elvégzésére kell gondolni. Hogy a végeredmény egy szellősebb, tágasabb otthon legyen, ami alapján a vevő a saját életterét megtalálhatja az általunk kínált lakásban!

2. Magasabb szinten a Home Staging az ingatlan értékének 1,5-5%-át teszi ki, az ingatlan értékétől függően.
Ekkor már kisebb-nagyobb javítások elvégzése is feladat lehet, illetve egy tisztasági festés is általában beletartozik, semleges árnyalatokkal, megfelelő dekorációs tapéta, egyéb faldekorációk elhelyezésével, új bútorok beszerzésével stb., amit az adott lakás/ház eladása megkíván, szakértői mérlegelést követően.

3. Befektetéssel kombinált Home Staging 
Ezen a szinten már %-ban nem fejezhető ki a beruházás mértéke, ebben az esetben (általában 15 millió forintot meghaladó értékű lakásoknál alkalmazzuk) azért eszközlünk beruházásokat, hogy azok ne csupán az eladás megtörténtét idézzék elő a befektetett összeg megtérülésével, hanem azon felül is nyereséget termeljen. Azonban ebben az esetben nagyon tudni kell, hogy mire érdemes költeni és mi az a kiadás, ami már nem segíti az eladást, csak a hozamot csökkenti! Javaslom, hogy ilyen irányú beruházást csak szakértő bevonásával tegyünk!

Ha szeretnél elmélyedni a Home Staging világában, akkor gyere el Home Stging képzéseinkre, ide kattints és szerezd meg a helyed: http://msp-homestaging.hu


🎁 Szeretnék minden Home Staging iránt érdeklődő vagy már elkötelezett számára egy INGYENES 10 részes Home Staging minikurzussal kedveskedni!

Ha korábban még nem iratkoztál fel, most megteheted itt, így 20 napon át betekintést kaphatsz a Home Staging rejtelmeibe 10 részes tananyagunkkal, ráadásul a 10. rész végén a kitartóaknak egy NAGY MEGLEPETÉSSEL is készülünk.

Sőt a továbbiakban első kézből értesülhetsz az aktuális kedvezményes Home Staging képzési lehetőségeinkről is, így biztosan nem maradsz le semmiről, ami fontos Számodra!

Jó tanulást, kezdjünk bele most! Kattints ide 👉 http://msp-design.hu/ingyenes-minikurzus-feliratkozas/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése